mojeptaki.pl

Forum hodowców ptaków

Historia strony

Historia strony

Postprzez broda » Wto Lut 02, 2010 1:10 am

26 października 2005 roku stworzyłem swoją pierwszą stronę internetową "www.broda.szu.pl". Początkowo strona pełniła funkcję osobistego bloga ale po kilku miesiącach tematyka witryny została ukierunkowana i zaczęła traktować głównie o moim hobby, którym są ptaki. Pierwotna, prymitywna grafika strony została poprawiona. Projekt ten osiągnął spory sukces i zgromadził rzeszę stałych użytkowników.

W maju 2007 serwis www.broda.szu.pl zajął II miejsce w konkursie COOL SITE a 31 grudnia został nagrodzony w konkursie Profesjonalna strona tygodnia.

Pragnąc ulepszyć ów projekt w lutym 2008 roku zdecydowałem się na nową domenę "www.hodowcy.net" Po kilku miesiącach strona potrafiła zgromadzić ponad 1300 unikalnych użytkowników dziennie co dla witryny o takiej tematyce było sporym sukcesem.

26 marca 2009 witryna została przeniesiona na nowy serwer. Dokonałem też modernizacji interfejsu która miała uczynić stronę bardziej przejrzystą i usprawnić jej nawigację. Dotychczasowe forum "phpbb2 by Przemo" zostało zastąpione wersją "phpbb3", niestety w wyniku tej aktualizacji doszło do awarii bazy danych przez co utracone zostały wszelkie wcześniej zgromadzone informacje.

26 października 2009 strona otrzymała bardziej przyjazną domenę "www.mojeptaki.pl". Wrzesień i październik 2009 roku były miesiącami znacznych zmian na stronie; aktualizacja wszystkich artykułów, nowy interfejs, kanały rss i zapewnienie bezpieczeństwa danych na wypadek awarii. 5-tego listopada 2009 roku witryna została oficjalnie przeniesiona na adres "www.mojeptaki.pl".

Od początku istnienia strona składa się w zasadzie z dwóch osobnych portali, jeden traktuje o ptakach egzotycznych i drobiu ozdobnym a drugi o gołębiach pocztowych i ozdobnych. Nowa formuła strony zakłada wyraźne rozdzielenie tych dwóch kwestii i dlatego serwis o gołębiach dotąd dostępny pod główną domeną w folderze */golebie otrzymał własną subdomenę "golebie.mojeptaki.pl" i osobne forum.
Pozdrawiam i zapraszam do debaty
Awatar użytkownika
broda
Administrator

Miejscowość: Radom

Re: Historia strony

Postprzez Szaleniec1993 » Nie Lut 07, 2010 7:15 pm

Wszystko pięknie ;] Lecz najlepiej wspominam witryne www.hodowcy.net ( osobiście do tej pory na strone wchodze wpisując ten link w przeglądarce) było tam dużo osób, mase informacji itd...Awaria która spowodowała utrate danych przekreśliła niestety troche los tego forum, dużo bardzo dużo aktywnych osób nie wróciło niestety, sam osobiście chwile bardzo długą chwile przestałem zagladac ale to raczej z lenistwa bo olałem wszystko.
Jednak nadal licze że jeszcze wróci to forum do czasów świetlności i wielki szacuneczek dla Ciebie Broda za zawziętosc w prowadzeniu tej strony.
Kiedyś Happek-teraz Szaleniec1993

Mój album, moje ptaki...
http://happek.fotosik.pl/albumy/583453.html

Posiadasz rasy których nie ma nikt inny?Pisz, porozmawiamy o cenie.
Awatar użytkownika
Szaleniec1993

Miejscowość: Grodzisk

Wróć do Uwagi i propozycje

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości

cron © mojeptaki.pl Gołębie Forum hodowlane Top Lista Sklep