26 października 2005 roku stworzyłem swoją pierwszą stronę internetową "www.broda.szu.pl". Początkowo strona pełniła funkcję osobistego bloga ale po kilku miesiącach tematyka witryny została ukierunkowana i zaczęła traktować głównie o moim hobby, którym są ptaki. Pierwotna, prymitywna grafika strony została poprawiona. Projekt ten osiągnął spory sukces i zgromadził rzeszę stałych użytkowników.
W maju 2007 serwis www.broda.szu.pl zajął II miejsce w konkursie COOL SITE a 31 grudnia został nagrodzony w konkursie Profesjonalna strona tygodnia.
Pragnąc ulepszyć ów projekt w lutym 2008 roku zdecydowałem się na nową domenę "www.hodowcy.net" Po kilku miesiącach strona potrafiła zgromadzić ponad 1300 unikalnych użytkowników dziennie co dla witryny o takiej tematyce było sporym sukcesem.
26 marca 2009 witryna została przeniesiona na nowy serwer. Dokonałem też modernizacji interfejsu która miała uczynić stronę bardziej przejrzystą i usprawnić jej nawigację. Dotychczasowe forum "phpbb2 by Przemo" zostało zastąpione wersją "phpbb3", niestety w wyniku tej aktualizacji doszło do awarii bazy danych przez co utracone zostały wszelkie wcześniej zgromadzone informacje.
26 października 2009 strona otrzymała bardziej przyjazną domenę "www.mojeptaki.pl". Wrzesień i październik 2009 roku były miesiącami znacznych zmian na stronie; aktualizacja wszystkich artykułów, nowy interfejs, kanały rss i zapewnienie bezpieczeństwa danych na wypadek awarii. 5-tego listopada 2009 roku witryna została oficjalnie przeniesiona na adres "www.mojeptaki.pl".
Od początku istnienia strona składa się w zasadzie z dwóch osobnych portali, jeden traktuje o ptakach egzotycznych i drobiu ozdobnym a drugi o gołębiach pocztowych i ozdobnych. Nowa formuła strony zakłada wyraźne rozdzielenie tych dwóch kwestii i dlatego serwis o gołębiach dotąd dostępny pod główną domeną w folderze */golebie otrzymał własną subdomenę "golebie.mojeptaki.pl" i osobne forum.